Miskolc is szívesen látná a gumigyárat

Vágólapra másolva!
Miskolc szívesen fogad minden munkahelyteremtő beruházást, így természetesen az indiai gumiipari cégét is, persze minden körülményt alaposan mérlegelve - mondta Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője az MTI-nek azt követően, hogy az indiai Apollo Tyres csütörtökön bejelentette, hogy a Gyöngyösön kialakult helyzet miatt új helyszínt keres gumiabroncs gyára felépítéséhez.
Vágólapra másolva!

Az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. csütörtökön jelentette be, hogy visszavonja a gyöngyösi, 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban.

Veres László azt mondta: tudomása szerint az indiai befektetővel az ITD Hungary áll napi kapcsolatban, az ITD miskolci irodája pedig a Városháza épületében van, már csak azért is szoros a kapcsolat velük. Közölte azt is: természetesen nem helyi szinten születik meg majd a döntés az esetleges új magyarországi helyszínről, mindenesetre érdeklődéssel várják a döntést.

Miskolc egyébként a Mercedes konszern maygarországi beruházásáért is versenget - amelyet utóbb Kecskemét nyert meg -, és most bővíti 45 hektárral részben uniós forrásból 1,4 milliárd forintért ipari parkját.