Új közlekedési biztosítót alapít Wáberer

Vágólapra másolva!
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások idei átszerződési időszakában már tarifákat hirdetne a Wabard nevű biztosítótársaság, amelyet a milliárdos Wáberer György és Kedves Ferenc érdekeltségébe tartozó cégek alapítanak a napokban - írja a hétfői Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A lap szerint az ősztől új szereplővel, a Wabard Zrt-vel bővülhet az autós biztosításokkal foglalkozó társaságok köre. A hírt azonban Wáberer György nem kommentálta, csupán annyit árult el: a Waberer's-csoport gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseinél szerzett tapasztalataik megmutatták, hogy a közlekedési káresemények rentábilis üzletet jelentenek a biztosításukkal foglalkozó társaságoknak.

A Népszabadság szerint a Wabard alapítási engedélyét Wáberer György és befektetőtársai már a MÁV ÁBE összeomlása előtt, júliusban beadták a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF). A cég alaptőkéje a biztosítási törvénynek megfelelően százmillió forint, illetve további 3,2 millió eurónak megfelelő forint, s így összesen mintegy nyolc-kilencszázmillió forint lesz.

A lap úgy tudja, a MÁV Általános Biztosító Egyesület legnagyobb ügyfeleként számon tartott Waberer's Holdingnál - bár a pontos összeg még nincs - úgy számolnak, hogy akár 100-140 millió forintról is kénytelenek lesznek lemondani a MÁV biztosító bedőlése miatt.