Megint olcsóbb lett az olaj

Vágólapra másolva!
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj kedd reggel 111,17 dollár volt Londonban a legközelebbi határidőre, 0,77 dollárral olcsóbb a hétfői zárónál. Folytatódott a tegnapi ármérséklődési tendencia azután, hogy kiderült, a Fay trópusi vihar el fogja kerülni a Mexikói-öbölt.
Vágólapra másolva!

Az elemzők szerint az olajárakra nyomás nehezedik majd a globális világgazdaság lassú növekedése és az olaj iránti keresletet mérséklő hatása miatt.

Az erőteljes áresés ellen hatnak azonban olyan eseti tényezők, mint a hurrikán szezon, vagy a konfliktusok, a Grúzia és Oroszország közötti ellentét.

110 dollár lesz az olaj?

A szakértők ezért nem számítanak arra, hogy rövid távon az ár hirtelen a hordónkénti 100 dolláros szintre vagy az alá zuhanjon, a kínálati oldal gondjai inkább egy 110 dollár körüli árat valószínűsítenek - mondják.

A nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate a legközelebbi határidőre kedd reggel hordónként (159 liter) 112,15 dollár volt a chicagói Globexen, 0,72 dollárral olcsóbb a hétfői New York-i zárónál.

Hétfőn 90 centtel olcsóbbodott és 112,87 dolláron zárt. Május 1-je óta először zárt 113 dollár alatt.