Hankook gumik kerülnek az Audira

Vágólapra másolva!
Bár a megállapodás aláírása még hátravan, Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója Szöulban bejelentette, hogy jövő év elejétől a dél-koreai cég abroncsaival szerelik fel az Audi egyes modelljeit. Ezzel a Hankooknak először sikerülhet egy prémium márka közvetlen beszállítójává válnia - tájékoztat a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A részletekről Chang Won Park, a Hankook autógyári beszállításokért felelős alelnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy elsőként az Audi kínai gyárát látnák el gumiköpenyekkel. Jövő év tavaszától viszont a német vállalat ingolstadti üzemében is az elmúlt években a különböző teszteken előkelő helyezéseket begyűjtő koreai abroncsokkal szerelhetik fel az A3-as és A4-es modelleket.

A Hankook gumikat egyelőre Dél-Koreából szállítják majd Németországba, mivel a tavaly átadott dunaújvárosi üzem kapacitása - az évi ötmillió darabos termelés - egyelőre nem elegendő az Audi igényeinek a kielégítésére, ezen- kívül a magyar üzem még nem rendelkezik a közvetlen autógyári beszállításhoz szükséges ISO-minősítéssel.

További luxusmárkákkal egyeztetnek

Seung Hwa Suh elmondta, hogy várhatóan még ebben az évben megszerzik a rendkívül szigorú minőségi tanúsítványt, amelynek birtokában Dunaújvárosból látják majd el a Kia szlovákiai és a Hyundai csehországi autógyárát. Az elnök-vezérigazgató hozzátette, hogy a 2010-re befejeződő dunaújvárosi bővítéssel - amelynek eredményeként megduplázódhat az üzem termelése - a céggel már régóta kapcsolatban lévő autógyártóknak, így a Fordnak, a Renault-nak és a Volkswagennek is gyártanak majd abroncsokat Dunaújvárosban. Seung Hwa Suh elárulta, hogy az Audin kívül előrehaladott tárgyalásokat folytatnak más prémium márkát jelentő autógyárakkal, például a Mercedesszel és a BMW-vel is.

Chang Won Parktól megtudta a Népszabadság, arra egyelőre nincs esély, hogy magyar üzemből a győri Audi-gyárba is szállítsanak abroncsokat, mivel a TT-modellekre nem vonatkozik majd a hamarosan megkötendő kontraktus.