Eurómilliók a Malév átalakítására

Vágólapra másolva!
A Malév összesen 30 millió eurós forráshoz jut azoknak a megállapodásoknak alapján, amelyek szeptember 4-én jöttek létre a Vnyeseconombank (VEB), az AirBridge és a Malév között a légitársaság átalakításának finanszírozására.
Vágólapra másolva!

Ennek a pénzügyi forrásnak a biztosításával az AirBridge Zrt. mint tulajdonos teljesíti a 2007. február 23-án kelt privatizációs szerződésben vállalt teljes pénzügyi kötelezettségét. Az AirBridge Zrt. mint új tulajdonos 2007-ben 5 milliárd forinttal emelte meg a Malév alaptőkéjét és további 18 millió eurót fektetett a vállalatba.

Tekintettel a légiközlekedési ágazatban bekövetkezett negatív folyamatokra, elsősorban a magas kerozinárakra, a privatizációs szerződésben vállalt további 12 millió eurón felüli tőkejuttatás a cég rendbetételét célzó lépések fedezetéül szolgál. Ez a megállapodás biztosítja a légitársaság megkezdett átalakításához szükséges pénzügyi hátteret, egyebek mellett az új költséghatékony Q400-as gépek beszerzésének és az új flottához optimalizált létszám kialakításának finanszírozását.