Újabb bírság az M6 kivitelezőjének

Vágólapra másolva!
A munkavédelmi és munkaügyi felügyelőség dél-dunántúli szervezete, több hiányosság miatt, közel ötmillió forintos bírságot szabott ki a napokban az épülő M6-os autópálya Szekszárd-Bóly közötti, valamint Bólytól Pécsig tartó szakaszán - tájékoztat a Dunántúli Napló..
Vágólapra másolva!

A felügyelőség korábban már nyolcvan szabálysértési eljárást indított, és összességében csaknem egymillió forint büntetést rótt ki. Tizenkét olyan határozatot is kiadtak, amelyekben munkaeszközök használatát, tevékenységek végzését, valamint ötven munkavállaló foglalkoztatását megtiltották.

Az utat építő céget korábban tízmillió forintra büntették, mert a júliusi alagútomlás után, a tiltás ellenére is dolgoztatta munkásait. A felügyelőség hetente több alkalommal is végez ellenőrzéseket - áll a Dunántúli Naplóban.

Eddig három építőmunkás halt meg

A beruházás kezdete óta három munkás lelte halálát az építkezésen. Az első baleset még júniusban történt, amikor egy markoló gémje hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez. A felügyelőség megállapítása szerint a munkagéppel szabálytalanul végezték a munkát, ezért halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentést tettek. A másik két haláleset - júliusban egy tolató munkagép gázolt halálra egy munkást, a múlt héten pedig egy teherkocsiról óriási mennyiségű föld zúdult egy műszakvezetőre - körülményeit még vizsgálják.