Bezárják a gógánfai üzemet

Vágólapra másolva!
A dolgozók november végi elbocsátását és a gógánfai üzemegység felszámolását helyezte kilátásba a dán érdekeltségű Rockwool Hungaria Kft., amely a Veszprém megyei Gógánfa községben szigetelőanyagokat gyárt - tájékoztatta Bódi Árpád, a kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Közlése szerint 170-en dolgoznak az üzemben, ám mindenki nem lesz munkanélküli, ugyanis az alkalmazottak egy részét szeretnék tovább foglalkoztatni a tapolcai gyáregységükben. Ott jelenleg 120-an dolgoznak - tette hozzá.

A százhetvenes létszám felénél valószínűen kevesebb embernek tudnak csak munkát kínálni majd Tapolcán - jegyezte meg Bódi Árpád.

A "gyengülő piaci helyzet" miatt a cég "racionalizálja a befektetéseket és a költségeket", ez pedig az egyik üzemegység (a gógánfai) felszámolásával járhat - indokolta a dán cégcsoport, a Rockwool International döntését az ügyvezető.

Elmondta, hogy a kőzetgyapot alapú szigetelőagyagokat gyártó gógánfai üzemegység évente 30 ezer tonna készterméket állított elő, ám ezt a "modernebb és költséghatékonyabb" tapolcai üzem is produkálni tudja, illetőleg egyedül is "maradéktalanul ki tudná szolgálni a magyarországi igényeket".