Innovációs park épül Mosonmagyaróvárnál

Vágólapra másolva!
Innovációs és kereskedelmi központ épül Mosonmagyaróvár határában az 1-es számú főút mentén - mondta a beruházás irányítója, az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Movinnov Kft. ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

Bella Sándor tájékoztatása szerint a Mowinpark elnevezésű központ tulajdonosa 45 százalékban a helyi önkormányzat, 32 százalékban a Movinnov Kft., 23 százalékban pedig egy magyar befektetői csoport.

A tulajdonosok beruházásában a teljes terület közművesítése már elkészült, közel egymilliárd forintos befektetéssel. Most épül a parkon belüli közel három kilométeres úthálózat, és az 1-es főúttal közös csomópont.

A 37 hektáros területből mostanáig már 13 ezer négyzetméter gazdára talált. Területet vásárolt a parkban a logisztikával foglalkozó osztrák szállítmányozási cég, a Spedimax Kft., az ugyancsak oszrták Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft., továbbá három mosonmagyaróvári vállalkozás. Valamennyi letelepedő a parki beruházással kívánja megalapozni további fejlődését.

Az innovációs és kereskedelmi központban kis- és középvállalkozások letelepedésére számítanak a tulajdonosok. A legkisebb értékesíthető terület 1.500 négyzetméter, a legnagyobb 8 hektár - mondta Bella Sándor.