Jól jártak a civilek az egy százalékkal

Vágólapra másolva!
Meghaladta a 600 millió forintot az az összeg, amelyet magánszemélyek juttattak személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásával civilszervezeteknek az észak-magyarországi régió három megyéjében - tájékoztatta az APEH regionális igazgatósága az MTI-t pénteken.
Vágólapra másolva!

Az észak-magyarországi régió három megyéjéből - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - 168,5 ezer magánszemély tette borítékba a személyi jövedelemadó bevallásakor azt a rendelkezést, amelynek alapján az adóhatóság átutalta adójuk egy százalékét különböző civilszervezeteknek - közölte Tóth István Ferenc az APEH régiós igazgatóságának sajtóreferense.

Összességében 609 millió 197 ezer forinthoz juthattak ezen szervezetek. Emellett az egyházak részére közel 117 ezer nyilatkozat került borítékba a három megyében.

A régióban 3.407 civil szervezet örülhetett a magánszemélyek felajánlásának, az első három legnagyobb összegű felajánlást két állatvédő és egy nevelés-oktatással foglalkozó civil szervezet kapta.

Az adóhatóság szeptember elsejéig valamennyiüket tájékoztatta a felajánlásokról, és legkésőbb december 15-ig átutalja számukra a pénzt - tette hozzá Tóth István Ferenc.