Csőd szélén II. Erzsébet varrója

Vágólapra másolva!
A 30 éve Erzsébet királynőt öltöztető Hardy Amies divatház a csőd szélére került miután egyik fő részvényese képtelen biztosítani a cég által elvárt további forrásokat. A cég mellett más kiskereskedők helyzete is megnehezült a dráguló jelzáloghitelek hatására - írja a reuters.com.
Vágólapra másolva!

Pénteken felfüggesztették a cég részvényeit az Alternative Investment Market-on (Alternatív Befektetési Piac) miután az Arev Brands Ltd kijelentette, nem képes több anyagi támogatást nyújtani.

"A hír hatására az igazgatók figyelembe vették a lehetőségeiket, melyek magában foglalhatják a cég lehetséges felügyelet alá helyezését" - jelentette ki egy közlésében. Rengeteg kiskereskedő kerül csőd közeli helyzetbe mivel az emelkedő étel és olaj árak mellett a jelzáloghitelek költsége is jelentősen nő, ami ellehetetleníti a helyzetüket.

Willis Gambier bútor importőr és ellátó csütörtökön bejelentette, hogy felügyelet alá vonták. Gambiert rövid időn belül követték olyan cégek, mint a lábbeliket áruló Dolcis, a ruhaláncolatot üzemeltető Ethel Austin és ágyakkal foglalkozó Sleep Depot.

Hardy Amies 1955-ben lett II. Erzsébet királynő állandó hivatalos varrónője. London híres szabászati főútvonalán, a Savile Row-n, a hosszú és sikeres karriert befutó Amies olyan popsztárokat öltöztetett mint a Beatles vagy a Rolling Stones tagjai. Öltönyt tervezett az 1966 -os világkupát megnyerő angol futball csapatnak, ahogy filmekbe is tervezett jelmezeket többek között a "2001: Űrodüsszeia" című filmbe.