Amerikai hírek után javulnak a tőzsdék

Vágólapra másolva!
A határidős amerikai tőzsdeindexek - amelyek a befektetők hangulatát jelzik a börzék nyitása előtt - emelkedtek kedden délelőtt (magyar idő szerint), és az európai részvények is javulni kezdtek a reggeli esés után, miután újjáéledni látszanak a remények arra, hogy Amerikában összeáll mégis a bankmentő csomag.
Vágólapra másolva!

A határidős Standard & Poor's 500 Index 2,7 százalékot javult, az európai Dow Jones Stoxx 600 Index pedig 0,3 százalékot emelkedett kedden délelőtt.

A JPMorgan Chase & Co. emelkedése elérte a 9,2 százalékot, a Citigroup Inc. 5 százalékot javított, miután Judd Gregg, a szenátus bankbizottságának republikánus elnöke, illetve Barack Obama demokrata elnökjelölt is optimistán nyilatkozott egy új kongresszusi kompromisszumról.

A világ egyik legnagyobb bányavállalata, a BHP Billiton 3,5 százalékot emelkedett, a Dexia SA, a világ legnagyobb önkormányzati hitelezője pedig 15 százalékot ugrott. Ez utóbbi azután javított, hogy kormányzati segítséget, 6 milliárd eurós tőkeinjekciót kapott, miközben leváltják elnökét és vezérigazgatóját - írja a Bloomberg.