Pesti konferencia a regionális energiapiacokról

Vágólapra másolva!
A közép-kelet-európai térség regionális együttműködéssel hasznosíthatja az így létrejövő méretgazdaságossági előnyöket és mozgósíthat pénzügyi forrásokat a hatékony technológiák fejlesztéséhez - ez a fő üzenete a Második Regionális Energia Fórumnak, amelyet október 7-8-án rendeznek meg Budapesten.
Vágólapra másolva!

A szervezők közlése szerint a GE kezdeményezte a fórumot, amit a Mol és a GE Energy támogat, és amit Bulgária, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Romániába, Szlovákia, Ukrajna és az Európai Unió Amerikai Kereskedelmi Kamarái (AmCham) közösen szerveznek. A nyolc kamara a térség több mint 2900 vállalatát és 170 milliónál is több lakosát képviseli.

A tanácsozáson a hasznos tapasztalatok megosztása mellett közös regionális energetikai stratégiákat és projekteket lehet meghatározni, ami javíthatja a régió versenyképességét. A régió számára a legsürgetőbb energetikai kihívás az energiatermelés fokozása Közép- és Kelet-Európa növekvő gazdaságainak kiszolgálása érdekében.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a régióban szétdarabolt és elavult az energetikai infrastruktúra, amely a határokon átívelő fejlesztéssel érheti el a megfelelő méretnagyságot.