Választási év: rekord mennyiségű sztráda

Vágólapra másolva!
Jövőre mindössze 6,7, 2010-ben viszont 200 kilométer új autópályát adnak adnak át Magyarországon. Az egyik negatív, a másik pozitív csúcsnak számít ebben az évezredben - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Legfeljebb 6,7 kilométerrel bővülhet jövőre a magyarországi sztrádahálózat - tudta meg a lap Fazakas Orsolyától, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivőjétől. Az M43-asnak ezt a rövid, az 5-ös és a 47-es út közötti szakaszát is várhatóan csak 2009 végén adják át. (Az M43-as Szegedtől Makóig jut majd el, az autopalya.hu információi szerint 2010 augusztus végéig.)

Az utóbbi évek negatív átadási rekordja után, a választási évben - ha minden projekt a tervezett határidőre elkészül - a hálózat több mint 200 kilométerrel bővül, továbbá az M0-s déli szektorában egy hét kilométeres szakasz 2x3 sávosra szélesedik.

A tervek szerint összesen nyolc projektet adnak át, igaz, az első fél évben csak hármat (az M6-os/M60-as két fázisa, M31-es). Hosszban azonban ezek teszik ki a 2010-ben forgalomba helyezendők mintegy háromnegyedét.