Szatmáry Kristóf a BKIK új elnöke

Vágólapra másolva!
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tisztújító pénteki küldöttgyűlése Szatmáry Kristófot, az IXA Bt. tulajdonosát, az eddigi általános alelnököt választotta meg elnöknek - közölte a BKIK pénteken az MTI-vel. Az eddigi elnök, Petykó Zoltán nem indult a posztért, Szatmáry Kristóf egyedüli jelölt volt.
Vágólapra másolva!

A küldöttgyűlés megerősítette általános alelnöki tisztségében Vadász Györgyöt, a Rákóczi Zrt. elnök-vezérigazgatóját, illetve általános alelnöknek választotta Kiss Zoltánt, a Vekisz Bt. tulajdonosát, a BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozatának korábbi elnökét.

A parlament honlapján közzétett önéletrajz szerint Szatmáry Kristóf családi vállalkozást irányít. Cége főként élelmiszer-kereskedelemmel, vendéglátással és szállodaipari tevékenységgel foglalkozik, közel 30 embernek ad munkát.

A XVI. kerületi önkormányzat képviselőtestületének munkájában 2002-től vesz részt, 2004. tavaszán a XVI. kerületi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjává, majd októberben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános elnökhelyettesévé választották. A Vállalkozók Pártja Országos Választmányának elnöki posztját 2005. októbere óta tölti be. A 2006. évi országgyűlési választásokon mandátumot szerzett a Fidesz budapesti területi listán, több országgyűlési bizottság tagja.