Visszaesett a profit, leépít a Yahoo

Vágólapra másolva!
A hasonló kaliberű árbevétel ellenére élesen esett a Yahoo profitja - derül ki a Reuters internetes oldalán meggtalálható harmadik negyedéves jelentés összefoglalójából.
Vágólapra másolva!

A cég részvényei ennek ellenére 8 százalékkal emelkedtek a piacnyitás előtti kereskedelemben, mivel a vezetőség bejelentette, hogy a dolgozók 10 százalékától válik meg, hogy az elszabaduló kiadási oldalt is rendbe tegye mérlegében.

Az online reklámozás piacvezetője 15 000 fős munkaerejéből minimum 1500 embert bocsát el világszerte költséghatékonysági okokból. A cég idén már másodszor bocsát el dolgozókat, az első alkalommal 1000 embertől (a teljes állomány 7 százalékától) váltak meg. A Yahoo megtakarítási programja az idei esztendő végére 400 millió dollár lefaragást tervez. Blake Jorgensen pénzügyi igazgató további leépítést sem tart kizártnak abban az esetben, ha a gazdaság válság nem enyhül.

A társaság egyúttal olyan térségekbe igyekszik áthelyezni munkaerőbázisát, ahol alacsonyabb bérköltséggel kalkulálhat. Ennek valószínűleg a fejlett térségek isszák meg a levét, haszonélvezői pedig az indiai, a kelet-európai és a délkelet-ázsiai munkaerőpiacok lehetnek.