Megkapta a HospInvest az egri kórházat

Vágólapra másolva!
Az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) és a HospInvest által kötött szerződés értelméban az egészségügyi cég november elsejétől átveheti az egri Markhot Ferenc Kórházat - értesítette az [origo] szerkesztőségét a t-zones.
Vágólapra másolva!

Erre azt követően kerülhet sor, hogy a múlt héten jogerőre emelkedett az ÁNTSZ által a HospInvest számára kiadott, az egri kórház működtetéséről szóló engedély - mondta Kosztura László.

Kosztura László emlékeztetett arra, hogy vannak még olyan dolgozók az intézményben, akik nem írták alá új munkaszerződésüket. Számukra a következő két napban még lehetőséget biztosítanak erre.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot.

Az "Egri Kórházvédő Bizottság" azzal vádolja a HospInvestet, hogy személyzet hiányában csak "virtuális kórházat" működtethet, ugyanis 120 orvos és 500 szakdolgozó nem írta alá új munkaszerződését.