Pirruszi hajrá New Yorkban

Vágólapra másolva!
Jelentős erősödéssel fejezték be a hetet az amerikai indexek, de ezzel is csak enyhíteni tudták az egész heti leépülést.
Vágólapra másolva!
A hét utolsó kereskedési napján 2,85 százalékos emelkedéssel zárt a Dow Jones, de a múlt péntek óta eltelt hét buktáját ezzel együtt is csak enyhíteni tudták. Az egy héttel ezelőtti zárás értékét most 5,5 százalékkal múlta alul az ipari index (DJIA). A mutató 30 komponense közül a kereskedés végére 23 mutatott emelkedést. A technológiai index, a Nasdaq 2,4 százalékos nyereséggel fejezte be a napot. A tőzsdemutatók emelkedését visszafogta, hogy a GM és a Ford egyaránt a vártnál nagyobb negyedéves veszteségről számolt be.
A szakértők azt mondták, hogy a befektetők vásárolni kezdték a részvényeket, miután az előző két napban a DJIA indexe mintegy tíz százalékkal esett. Az erősödést az Alcoa vezette, amelynek papírja 9 százalékkal vastagodott, az ellenkező póluson az összerogyó General Motors tartózkodott, a maga ugyancsak 9 százalékos buktájával.
A Standard & Poor's hasonló pályát futott be, mint a DJIA: pénteken 2,8 százalékot fogott, az elmúlt egy héten azonban 5,8 százalékkal lett soványabb.