Álrevizorok csapták be az adózókat

Vágólapra másolva!
Szolnokon, Kaposváron és Szekszárdon is álrevizorok tévesztették meg a vállalkozókat az elmúlt hónapokban. A csalók jutányosabb bírság fejében pénzt kértek a cégvezetőktől - közölte az adóhivatal, amely felhívta a figyelmet arra, nem kizárt, hogy országos csalássorozatról van szó.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időszakban csalók próbáltak átverni cégvezetőket több vidéki nagyvárosban. Az elkövetők az adóhivatal munkatársaként mutatkoztak be és címeres igazolványt is felmutattak a vállalkozások vezetőinek.Szolnokon egy Tüzép-telep vezetőjétől kértek félmillió forintot, mondván elintézik, az "ellenőrzés" során feltárt hiányosságok miatti bírság alacosnyabb legyen. A cégvezető azonban csak 250 ezer forintot tudott felajánlani, amivel az ismeretlenek megelégedtek és elmentek a helyszínről.

Kaposváron és Szekszárdon autókereskedő cégeknél bukkantak fel az álrevizorok, akik a telephelyek nem megfelelő engedélye miatt akartak bírságot kiszabni. A Tolna megyei városban lévő cég tulajdonosa átadott a csalóknak félmillió forintot, Kaposváron azonban nem fizetett a társaság vezetője. Sőt, a vállalkozás vezetője a gyanú miatt az APEH-től kért tájékoztatást az ügyben. Ott kiderült, hogy az adóhivatal nem vizsgálódik a kereskedésében, így minden bizonnyal álrevizorok jártak nála.

Az ügy kapcsán feljelentést tevő adóhivatal szakértői szerint elképzelhető, hogy országos csalássorozatról van szó, ezért felhívják a figyelmet arra, hogy az ellenőrzést minden esetben két revizor végzi, akik az vizsgálat megkezdésekor kötelesek megmutatni szolgálati igazolványukat valamint a nevükkel és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket. Ha az adózó bizonytalan a dokumentum hitelességében, akkor - többek között - az adóhatóság 06-40/42-42-42-es telefonszámán kaphat tájékoztatást arról, hogy az adott megbízólevelet valóban kiállította-e az adóhatóság.