Profitfigyelmeztetés az Inteltől

Vágólapra másolva!
A vártnál kisebbek lesznek az Intel bevételei a most futó negyedik negyedévben - jelentette be maga cég. A chipgyártó profitfigyelmeztetése a legutóbbi jele annak, hogy a krízis elérte a tech szektort is.
Vágólapra másolva!

A korábban saját maga által 10,9 milliárd dollárra prognosztizált negyedik negydéves bevételek 9 milliárd dollár körül 300 millió legyezéssel alakulnak - írja a MarketWatch az Intel közleményére hivatkozva. Az Intel nem az első technológiai cég, amely profit warningot jelent, korábban Dell é s a Cisco is erre kényszrült. Mindez megegrősíti, hogy a pénzügyi válság immár egyértelműen elérte a technológiai szektort is.

A szerdai tőzsdei kereskedés adataiban mindezek meg is mutatkoznak: a Dell 7,3 százalékot veszített, az Intel a kereskedés vége felé esett nagyobbat, a vége -2,9 százalék lett, a Google pedig - miután elemzők csökkentették várakozásaikat - 6,6 százalékos buktával zárt. Az Intel vetélytársa, az AMD 13,2 százalékos esésben fejezte be a kereskedést.

az Intelcsökkenti a kutatás-fejlesztésre fordított összegeket is, minden negyedéves, mind pedig éves szinten 100 millió dollárt vágnak ezekből a kiadásokból.