Szlovén partnere lehet a Molnak

Vágólapra másolva!
A Mol stratégiai partnerséget kínál a Petrol energiacéggel az új szlovén kormánynak - közölte kedden a szlovén kormány heti hírlevelében egy lapértesülésre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Dnevnik című lapnak a magyar olajtársaságnál az információ kapcsán mindössze annyit közöltek, hogy "folyamatosan keresik az együttműködési lehetőségeket" a régióban. A lap szerint a Mol terjeszkedésével a régiós vezetékhálózat kiépítését gyorsítaná, és ezzel együtt szeretné ellensúlyozni az orosz óriáscég, a Gazprom befolyását a balkáni térségben.

A magyar olajcég részvénycserére is törekszik a Petrollal, így először öt százaléknyi tulajdonrészt szerezne, amelyet fokozatosan növelne, ahogy azt Horvátországban az INA megszerzésével is tette - értesült a Dnevnik.

A Szlovéniában a legnagyobb kúthálózattal rendelkező Petrol ugyanakkor az évi 8,5 millió csomagot és 300 millió levelet kézbesítő szlovén állami postával lépett partneri kapcsolatra. A kormányzati hírlevél szerint a februárig tartó tesztüzemmódban 47 benzinkúton van lehetőség először a levelek, majd később a csomagok feladására, és ha az újfajta szolgáltatás sikeres, kiterjes