Deloitte: interkontinentális magyar cégsikerek

Vágólapra másolva!
A Deloitte tanácsadócég közzétette az Európát, a Közel-Kelet országait és Afrikát magában foglaló EMEA térség leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatainak rangsorát. Az 500 leggyorsabban fejlődő cég közé idén 14 magyar vállalat is bejutott.
Vágólapra másolva!

A Deloitte Technology Fast 500 EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régiós sorrendje 23 országban az állami és a magánszektor olyan technológiai cégeit rangsorolja, amelyek működésük első évében legalább 50 ezer eurós árbevételt realizáltak. Az idei Fast 500-as listán 14 magyar cég is szerepel, közülük kettőnek sikerült a legjobb száz közé is bekerülnie.

Az üzleti informatikai alkalmazások integrációjával foglalkozó Alerant Informatikai Zrt. legjobb magyar helyezettként az ötszázas lista 27. helyén végzett, az elmúlt öt év alatt elért 3677 százalékos árbevétel-növekedésével.

Az ügyfélhívó-rendszerek és információs terminálok gyártásával, kereskedelmével és üzemeltetésével foglalkozó, az elmúlt öt év során 2233 százalékos árbevétel-növekedést elérő Onlinet Kft. pedig 63. lett a térség leggyorsabban fejlődő technológiai cégeinek rangsorában.

14 magyar cég

Az ötszázas listában idén 14 magyar cég szerepel, ami a közép-európai régiót tekintve vezető pozíció. Hazánk a Fast 500 rangsorba bekerült cégek számát tekintve ezzel Csehországot (11 cég) és Lengyelországot (8 cég) is megelőzte.

Az idei rangsor alapján megállapítható, hogy a vállalkozások öt év átlagában mért árbevétel-növekedése 1297 százalék volt (tavaly ez a mutató rekord szintű, 1443 százalék volt).

Idén Franciaország adta a listán szereplő legtöbb vállalkozást, az ötszázból ugyanis 75 vállalat francia. Az Egyesült Királyság 69 céggel képviselteti magát, ami egyben azt is jelenti, hogy a két ország tavaly óta helyet cserélt a listán. Figyelemre méltó azonban, hogy az Egyesült Királyság cégei közül kettő is bekerült a legjobb öt közé - az első illetve a harmadik helyen.

A leggyorsabban növekvő vállalat egy brit cég

A leggyorsabban növekvő vállalat a brit Thunderhead Limited lett 28 558 százalékos bővüléssel. Ez a cég vállalati kommunikációs rendszerekkel foglalkozik. A második helyen a holland Albumprinter végzett, 21 952 százalékos növekedéssel a nyomtatott fotóalbumok piacán. A harmadik a brit Ubisense 15 323 százalékkal. Ez a cég valós idejű lokációs szoftvereket gyárt.

A negyedik a Morphic Technologies AB, amely megújuló energiával foglalkozik, és 10 839 százalékos növekedést ért el Svédországban. Az ötödik a német Nextevolution AG 10 206 százalékos teljesítménnyel. A német cég szoftverekkel, nyilvántartás-kezeléssel foglalkozik.