Dühösek a magyarok főnökeik fizetése miatt

Vágólapra másolva!
Magyarországon a munkavállalók több mint fele úgy véli, hogy a csúcsvezetők túl jól keresnek, sok dolgozó pedig meg van győződve róla, hogy a főnöke az ő munkáját nem tudná elvégezni - írja a Napi Gazdaság a Kelly Services munkaerő-közvetítő és -kölcsönző cég felmérésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az eredmények szerint a dolgozók körében igen nagy az elégedetlenség a felső vezetők javadalmazásával és teljesítményével kapcsolatban. Sok beosztott véli úgy, hogy valójában keményebben dolgozik, mint a főnöke.

A Napi Gazdaság által idézett nemzetközi felmérése összesen 115 ezer dolgozó véleményét gyűjtötte össze 33 országban, köztük több mint négyezer magyar munkavállalóét. A magyarok 57 százaléka véli úgy, hogy a felső vezetők túl sokat keresnek - ez nemzetközi összehasonlításban a második legmagasabb arány.

Minden harmadik ember meg van győződve egyrészt arról, hogy keményebben dolgozik a főnökénél - mindössze a dolgozók tíz százaléka gondolja úgy, hogy a főnöke nála keményebben dolgozik -, másrészt főnöke nem is érti, hogy beosztottai mivel foglalkoznak nap mint nap.

Ráadásul 39 százalék látja úgy, hogy az ő munkakörét a főnöke nem tudná ellátni, valamint 29 százalék azok aránya, akik úgy vélik, hogy nem kapják meg főnökeiktől azt a motivációt, ami jobb munkavégzésre és magasabb termelékenységre ösztönözné őket.

E felmérés komoly kiábrándultságot jelez a felső vezetők teljesítményével kapcsolatban és egyúttal jól érzékelhető felháborodást a részükre biztosított jövedelem és juttatások miatt - állapítja meg Jónás Anikó, a Kelly Services ügyvezető igazgatója.

A munkavállalók úgy érzik, hogy a felsővezetői pozíciók birtokosai közül sokan nem nyújtják az elvárható teljesítményt. Jónás véleménye szerint felmerül a kérdés, hogy vajon a vezetői fizetések mennyire állnak arányban az adott vezetők teljesítményével. Egyes felső vezetők juttatáscsomagja láttán az "egyszerű" dolgozó megdöbben, mert nem érti, hogyan egyeztethető az össze az illető vezető céges teljesítményével.