A Tesco szerint beálltak az élelmiszerárak

Vágólapra másolva!
A korábban tervezettnél alacsonyabb forgalomra számít a Tesco Global-Áruházak Zrt., ugyanakkor várhatóan még így is egy számjegyű növekedést tudnak felmutatni a mostani pénzügyi évben - írja a Napi Gazdaság Antal Erzsébetet, a társaság pénzügyi igazgatóját idézve.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszerpiacon beálltak az árak, a tartós fogyasztási cikkeknél egyértelmű árcsökkenés mutatkozik, míg a vegyi áru kategóriában 3-4 százalékos áremelkedést tapasztalható.. Az utolsó negyedévről elmondta: a cég is érzi, hogy a vásárlók pénztárcájában jóval kevesebb pénz marad a hó végére, valamint a pénzügyi válságot követő fogyasztáscsökkenés hatása is mutatkozik - mondta Antal Erzsébet.

A Tesco pénzügyi vezetője hozzátette: a cég folyamatosan javítja beszállítói kapcsolatait. Nemrég adták ki saját etikai kódexüket, amiben szigorúbb önmegtartóztatást irányoztak elő, mint a kereskedelmi szövetség dokumentuma. A szerdai, a kereskedők, beszállítók és az agrártárca részvételével tartandó csúcsra a kiskereskedelem közös álláspontot dolgozott ki, így Antal Erzsébet nem kívánta külön ismertetni a Tesco álláspontját a szaktárca által kínált egyezségről. A minisztérium többek között ebben az egyezségben szabályozná a kereskedői és beszállítói kapcsolatrendszert, az importáru mértékét és a polcpénzek limitálását. A pénzügyi igazgató szerint a Tesco tartja magát a törvényi kötelezettségeihez és időben fizeti beszállítóit.