Átcsoportosították az uniós forrásokat

Vágólapra másolva!
Az európai uniós források átcsoportosításával több mint 500 milliárd forint jut 2009-2010-ben gazdaságfejlesztésre a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerdán sajtóbeszélgetésen, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Emlékeztetett arra, a kormány jóváhagyta, hogy 2009-2010-ben 266 milliárd forintot csoportosítsanak át az operatív programok között, illetve a programokon belül. A miniszter elmondta, hogy az operatív programok közötti átcsoportosítást még az Európai Uniónak is jóvá kell hagynia.

Az Államreform Operatív Programból (ÁROP) a Társadalmi Megújulás Operatív Programba (TÁMOP) az alkalmazkodóképesség javítására, új tudás, piacképesebb szaktudás megszerzésének támogatására 16 milliárd forintot csoportosítanak át. A Közlekedési Operatív Programból (KÖZOP) 60 milliárd forintot, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból (TIOP) 57 milliárd forintot csoportosítanak át a Gazdasági Operatív Programba.

A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Programon belül a 2009-2010. évi gazdaságfejlesztési keretet 20 milliárd forinttal növelik. A TÁMOP-on belül a vállalkozások munkahelymegtartó és bővítő járulékkedvezményére 60 milliárd forintot csoportosítanak át. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 53 milliárd forint forrás felhasználását előrehozzák a 2009-2010-es évekre.

A háttérbeszélgetésen Bajnai Gordon elmondta, hogy a 2004-2006. évi első Nemzeti Fejlesztési Terv forrásainak 99,6 százalékát már kifizették az előleggel együtt.