Ötmilliárdért épül új fürdő Hévízen

Vágólapra másolva!
Új fürdő és terápiás centrum kialakítását teszi lehetővé Hévízen a 1,5 milliárd forintos támogatással, összesen 5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztési projekt, amelynek támogatási szerződését pénteken írták alá a fürdővárosban.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi gyógyhely egészségturisztikai fejlesztését az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából nyert közel 1,5 milliárd forintos támogatást, a fennmaradó részt a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. fejlesztési hitelből finanszírozza. A kiemelt projekt összesen 5 milliárd forintos fejlesztése 2009 elején indul és várhatóan 2011-ben fejeződik be.

Az eddigi 600 dolgozó foglalkoztatása mellett 84 új munkahelyet teremtő beruházás jóvoltából megújul a fürdőhöz kapcsolódó infrastruktúra, a fogadócsarnok, a fedett fürdő és a téli fürdő épülete. A gyógyfürdő nyolc medencével, köztük élmény- és úszómedencével bővül, de felújítják a meglévő medencéket is.

A felújítandó terápiás centrumban 15 korszerűsített és 14 új terápiával, a fürdőházban pedig 14 féle új wellness szolgáltatással várják a vendégeket. Akadálymentesítik a komplexum teljes területét, de olyan új medence is épül, amely kifejezetten a mozgáskorlátozottak igényeit szolgálja.

A gyógyfürdő mintegy 25 százalékos forgalomnövekedésre számít az átalakítások eredményeként, a terápiás központban legalább 50 százalékkal több vendégre számítanak, vagyis 2012-re 800 ezer vendéget és 700 ezer terápiás kezelést tervez az intézmény.