Vágólapra másolva!
Ügyvivői testületének döntése alapján a Reformszövetség Békesi Lászlót, Chikán Attilát, Oszkó Pétert és Lőrincz Lajost nevezte ki munkacsoportjainak élére - közölte a szövetség.
Vágólapra másolva!

Békesi László egyetemi tanárt, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Gazdaságpolitikai Munkabizottságának elnökét a gazdaságpolitikai munkacsoport vezetésére kérte fel a szövetség. A gazdaságpolitikai munkacsoport felel a 2009-13 között követendő gazdaságpolitika javasolt irányainak, a konvergenciaprogram jellemzőinek és az euró bevezetése érdekében megteendő lépéseknek a kidolgozásáért.

A reálgazdaság problémáival foglalkozó munkacsoportot Chikán Attila egyetemi tanár, a Corvinus Egyetem Versenyképességi Kutatóközpontjának igazgatója vezeti, s elsősorban a kis- és középvállalatok helyzetével, a foglalkoztatás javításával, az innovációval, valamint a logisztikával kapcsolatban fogalmaz meg ajánlásokat.

Az adó-és járulékrendszer reformjával kapcsolatos javaslatokat Oszkó Péter, a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatója vezetésével dolgozzák ki, míg az önkormányzati reform munkacsoport vezetésére Lőrincz Lajos akadémikus kapott felkérést.

A Reformszövetség a munkacsoportok javaslatai alapján elkészített állásfoglalását 2009. február végéig juttatja el a parlamenti pártok vezetőihez és a kormányhoz.

A Reformszövetség novemberben alakult, az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt és jelenlegi elnökeinek részvételével.

A Reformszövetség olyan átfogó reformprogramot kíván kidolgozni, amely beépíthető a 2009-2013 közötti időszak társadalom- és gazdaságpolitikai programjaiba. A reformok bevezetésének célja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, a lakosság jövedelme és életminősége mielőbb felzárkózzon az Európai Unió átlagához, és elkerülhető legyen az ország további gazdasági lemaradása.