Nőtt az easyJet bevétele

Vágólapra másolva!
Az easyJet diszkont légitársaság az első pénzügyi negyedévében 32 százalékkal, 550 millió fontra  növelte bevételét- jelentette a légitársaság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az ülésenkénti teljes bevétel 23 százalékkal 45,57 fontra nőtt, ami változatlan árfolyamon 14 százalékos növekedést jelent. Az időszakban 10,1 millió utast szállított a légitársaság, 10,1 százalékkal többet, mint az előző év ezen időszakában; ezen belül az Egyesült Királyságon kívüli országokból induló utasok száma 20 százalékkal lett magasabb.

Andy Harrison, az easyJet vezérigazgatója szerint a jelen gazdasági helyzetben a költséghatékonyságot szem előtt tartó európai utasok értékelték az easyJet útvonalhálózatát és azt, hogy a központi repülőterekre szállítja az utasokat. Elmondta, hogy egyre több az üzleti utas és eddig a hosszú távú utakat kedvelő turista. Úgy véli, hogy az easyJet első féléves eredményei jobbak lesznek a korábban tervezettnél, noha a nyári időszak eredménye még bizonytalan a nehéz makrogazdasági környezet és az euró/font árfolyam alakulásának lehetséges hatásai miatt. Következésképp az easyJet továbbra is fenntartja előrejelzését, hogy a jelenlegi üzemanyagárak és devizaárfolyamok mellett a teljes évet tekintve a légitársaság várhatóan nyereséges lesz.

Az easyJet jelenleg 166 repülőgépet működtet, 400 útvonalon, Európa 27 országának 109 repülőtere között. A légitársaság több mint 44 millió utast szállított az elmúlt 12 hónapban. Budapestről a következő útvonalakon indít járatokat: Berlin Schönefeld, Dortmund, Genf, London/Luton, London/Gatwick és Párizs Orly.