Vágólapra másolva!
A napokban zárt le egy hosszan tartó nyomozást a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - tájékoztatta az [origo]-t a VPOP.
Vágólapra másolva!

A nyomozás megállapításai szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvelő iroda vezetője egy jól működő, adócsalásra specializálódott szervezetet irányított.

A könyvelőiroda több, látszólag valós tevékenységet folytató cég gazdasági ügyeit intézte, azonban ezen cégek hosszabb-rövidebb idejű tényleges működés után nem teljesítették adózási kötelezettségeiket.

A cégcsoport jellemző tevékenysége munkaerő-kölcsönzés volt.

Az iroda szakmai tapasztalatait felhasználva, okirathamisítással, valótlan tartalmú adóbevallásokkal, hamis számlák kiállításával összesen 650 millió forint adóhiányt okozott.

Az ügy érdekessége, hogy azon cégeket, akik adóvizsgálat alá kerültek hamis okiratokat felhasználva olyan személyeknek játszották át, akik soha nem folytattak üzleti tevékenységet, és kisebb anyagi haszon reményében vállalták el a cégvezetői pozíció betöltését.

A nyomozóhatóság 19 gyanúsított ellen javasolt vádemelést. A szervezetet irányító gyanúsított előzetes letartóztatásban várja a jogerős ítéletet.