Akkad Imad tartozik a legtöbbel az APEH-nek

Vágólapra másolva!
Az APEH 2008 negyedik negyedévében 197 adózónál összesen 39,4 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 31,7 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság által nyilvánosságra hozott adatokból. A 197 nagy adósból 101 vállalkozás, 96 pedig magánszemély.
Vágólapra másolva!

A lista élén elképesztő módon egy Akkad Imad nevű, budapesti lakcímű magánszemély áll, a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forintos tartozással. Rajta kívül még egy magánszemélynek, az ugyancsak budapesti címen található Zhou Hai Fengnek van egy átlagember szemével nézve horribilis, közel 1,1 milliárd forintos tartozása. A többi magánszemélynek az előbbi két rekordot kiszűrve átlagosan 22 millió forint adóhiánya van, amihez átlagosan 19 millió forintos büntetést, bírságot halmoztak fel.

A vállalatok közül a legnagyobb adós a budapesti illetékességű East-West Electronics Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. összesen 3,89 milliárd forint tartozással, őt követi szorosan a budapesti Valorép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3,3 milliárd, illetve a nyíregyházi, felszámolás alatt álló Well Trade Impact Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. "f.a." 3,27 milliárd forinttal. Egymilliárd forint feletti tartozása 14, kétmilliárd forint feletti tartozása négy cégnek van.

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azon adózók adatait, akiknél jogerős határozatban jelentős adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették határidőre. A listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel.

Az érintett kör tavalyi negyedik negyedévben jogerőre emelkedett összes tartozása meghaladja a 71 milliárd forintot. Egy évvel korábban - 2007 negyedik negyedévében - az APEH 151 adózónál összesen 22,7 milliárd forint adóhiányt állapított meg, összes tartozásuk a bírságokkal együtt mintegy 41,9 milliárd forint volt.