Versenyhivatali vizsgálat a Megasztár miatt

Vágólapra másolva!
Vizsgálja a GVH a Megasztár negyedik szériájának tájékoztatási gyakorlatát. A gyanú szerint a TV2 nem tette egyértelművé, mi múlik a szavazatokon.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az MTM-SBS Televízió Zrt.-vel és az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - írja közleményében a GVH.

A GVH 2009. február 2-án indította meg a versenyfelügyeleti eljárást, miután észlelte, hogy a TV2-n 2008 őszétől sugárzott Megasztár 4 című tehetségkutató műsor élő adásaiban a szavazatok küldésére buzdító felhívás tévesen azt a képzetet kelthette a fogyasztókban, hogy csupán, illetve elsősorban a szavazataikon múlik a versenyzők továbbjutása. Akkoriban nagy felháborodás övezte az esetet.

A GVH vizsgálata kiterjed a Megasztár 4 adásain túl a műsor mindenfajta népszerűsítésére, a 2008. szeptember 1-jétől 2008. december 31-ig terjedő időszakban. Az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely az ügy bonyolultságától függően egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

"Természetesen segítjük a hivatal munkáját, de továbbra is az az álláspontunk, hogy az ominózus Megasztár szabálymódosítását internetes és teletextes felületeinken egyaránt kommunikáltuk a nézők felé" - mondta megkeresésünkre Magyar Rita, a csatorna szóvivője.