Március közepére eldől a Bors sorsa

Vágólapra másolva!
Egy hónapon belül dönt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arról, hogy irányítást szerezhet-e a Bors bulvár-napilap kiadója felett a versenytárs Blikk tulajdonosa - közölte a GVH szóvivője kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Legkésőbb március végéig lezárul az eljárás, amelyet a Bors kiadója, a Híd Rádió Zrt. és a Blikk tulajdonosa, a Ringier Kiadói Kft. kezdeményezett - mondta Mihálovits András. Mivel az ügy még nem zárult le, a szóvivő további részleteket nem közölt.

Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője, a Híd Rádió Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek arról beszélt: aláírt szerződés még nincs az eladásról, de már előrehaladottak a tárgyalások; a lap sorsáról annyit mondott, tudomása szerint a Ringier kinyilvánította, hogy "önálló entitásként kívánja kezelni" azt.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) honlapján olvasható adatok alapján a Blikk 217 ezer, a Bors 88 ezer példányban kelt el a tavalyi év utolsó negyedében.

Kérdés, hogy vizsgálata során a GVH a bulvárpiac szereplőjének tekinti-e majd a 308 ezer példányban nyomott, ingyenesen terjesztett Metropolt. E lap figyelembevétele ugyanis jelentősen befolyásolhatja a szegmensen belüli piaci arányokat.