Hatszáz új munkahely létesül Kaposváron

Vágólapra másolva!
Tízmilliárdos beruházással hatszáz új munkahelyet teremt nyolc nyertes pályázó a Dél-Dunántúlon; az összességében 3,3 milliárd forint értékű támogatást kapnak a tervezett fejlesztésekhez - közölte Feigli Ferenc (MSZP), a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke pénteken Kaposváron.
Vágólapra másolva!

Az előző nap meghozott döntésről tájékoztatva elmondta: négy barnamezős beruházást és négy ipari park fejlesztését célzó beruházást támogatott az irányító hatóság; ebből négy Baranyában, három Somogyban, és egy Tolnában valósul meg a regionális operatív program keretében.

A somogyi nyertesekről Kolber István, az MSZP politikusa, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: a legnagyobb összegű támogatást, 600 millió forintot egy Kaposváron barnamezős beruházásba kezdő, szélerőművekhez alkatrészeket gyártó kft. kapta. A siófoki székhelyű Kőolajkezelő Vállalat 380 millió forintot, a kaposvári önkormányzat 70 millió forint támogatást kapott ipari park létesítéséhez, illetve bővítéséhez.

Az egyetlen Tolna megyei, bölcskei pályázó barnamezős élelmiszeripari beruházásra 556 millió forintot kapott.

Baranyában ipari parkra 570 millió forintot, illetve 546 millió forintot nyert el egy pécsi és egy bólyi pályázó, továbbá barnamezős beruházáshoz egy hirdi pályázó 99 millió forintot, míg egy pellérdi 533 millió forintot nyert el.