Egyesülhet a Groupama Biztosító és az OTP Garancia

Vágólapra másolva!
Megkapta a felügyeleti engedélyt a Groupama Biztosító Zrt., hogy egyesüljön az OTP Garancia Biztosító Zrt.-vel. A tranzakció nyomán a Groupama beolvad az OTP Garanciába.
Vágólapra másolva!

A Groupama SA tavaly vásárolta meg az OTP Banktól az OTP Garanciát, a megállapodásnak az is része volt, hogy a két társaság hosszú távú bankbiztosítói partnerségre lép, továbbá, hogy a Groupama két lépcsőben legfeljebb 8 százaléknyi részesedést szerez az OTP-ben. A Groupama vállalta az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban az OTP Bank helyi leánycégeinek tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását is.

Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint volt. A megállapodást 2008. február 11-én írták alá, a Garancia-tranzakció magyarországi zárása 2008. szeptember 17-én történt meg.

Az OTP Garancia Biztosító piaci részesedése a tavalyi első háromnegyedévi 63,433 milliárd forintos díjbevétel alapján 9,26 százalék, a Groupama Biztosítóé pedig a 7,295 milliárd forintos díjbevétel alapján 1,07 százalék volt a Mabisz adatai szerint. A két társaság együttes díjbevétele alapján a negyedik helyezett volt az Allianz (21,68), a Generali-Providencia (15,03) és az ING (10,66) mögött.