Vágólapra másolva!
A szombathelyi székhelyű Helios Világítástechnikai Kft. megvásárolta a Szarvasi Fémipari Zrt. részvényeinek több mint 90 százalékát - írta a Békés Megyei Hírlap szerdán.
Vágólapra másolva!

Az új tulajdonos hasonló termelési profillal, világítástechnikai eszközök gyártásával rendelkezik, mint a szarvasi cég.

"Régi kapcsolatról van szó, a szarvasiakkal azonos piacon mozgunk, és vezetői szinten hosszú idő óta ismerjük egymást. Piaci részesedésünk növelésére törekszünk, ezért vásároltuk meg ezt a hasonló profilú céget" - nyilatkozta Odonics Gábor, a vevő cég vezérigazgató-helyettese.

A szakmai befektető nem törekszik a szarvasi cég leépítésére, sőt a helyi kapacitásokat jobban ki kívánja használni és új tevékenységeket is a városba akar telepíteni. A két vállalkozás nem egyesül, megmarad a szarvasi márkanév is.

A fémipari zrt. korábbi vezérigazgatója az újságnak nem kívánta megindokolni, hogy a szarvasi tulajdonosok miért váltak meg részvényeiktől, de Bérczes László örül, hogy a társaság jó kezekbe került.

A két cég nagyságrendje nem sokban különbözik egymástól, a szarvasiak tavalyi árbevétele 2,2 milliárd, a szombathelyieké pedig 2,5 milliárd forint volt - olvasható a Békés Megyei Hírlapban.