Új vezér a Magyar Suzuki élén

Vágólapra másolva!
A Magyar Suzuki Zrt. élére Hiszasi Takeucsi (Hisashi Takeuchi) került, miután Iszao Ozawa (Isao Ozawa) eddigi vezérigazgató március elsejétől új megbízást kapott az anyavállalatnál, a Suzuki Motor Corporationnél (SMC) - mindezt a Magyar suzuki közölte.
Vágólapra másolva!

Új feladatkörében Isao Ozawa a Suzuki Motor Corporation tengerentúli leányvállalatainak működését felügyeli, főleg a pénzügyi és adminisztratív részlegeket, illetve az autók és a motorkerékpárok értékesítését.

Az SMC a rendkívül nehéz pénzügyi helyzetre való tekintettel erősíteni kívánja központi operációját: az újonnan létrehozott osztály ellátja a tengerentúli leányvállalatok további pénzügyi felügyeletét, és ezzel támogatást nyújt az anyavállalat számára.

A Magyar Suzuki Zrt. irányítása előtt Isao Ozawa, aki 1978 óta dolgozik az anyavállalat kötelékében, a Suzuki Motor Corporation közép- és kelet-európai régiója járműipari hálózatának marketing-csoportvezetőjeként tevékenykedett. A magyar leányvállalatot 2007 áprilisa óta vezette.

Hisashi Takeuchi 2007 októberében csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. vezetői testületéhez vezérigazgató-helyettesként és az igazgatósági testület tagjaként. Itteni megbízása előtt az SMC központjában a vezérigazgatói titkárságot vezette.

Karrierje a Suzuki Motor Corporation kötelékében 1986-ban kezdődött, miután befejezte tanulmányait a Yokohama Nemzeti Egyetemen, üzleti tudományok szakon. Később, 1986-1997 között az európai marketing osztály munkatársa volt, majd 1997-2003-ban a Suzuki ausztráliai leányvállalatát vezette Melbourne-ben.