Rekordbevétel a TV2-nél

Vágólapra másolva!
Rekordbevétellel zárta tavalyi évét a TV2 kereskedelmi televíziós csatorna, árbevétele 1,3 százalékkal, 26,197 milliárdról 26,527 milliárd forintra nőtt - mondta el a társaság szerdai sajtóbeszélgetésén Várdy Zoltán vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

A csatorna profitszintje "kicsit növekedett", ám a nyereségről ennél konkrétabb adatot a vezérigazgató nem közölt, arra hivatkozva, hogy a cég tulajdonosa tőzsdei társaság.

Mindezzel a TV2 a ProSiebenSat.1 csoport egyik legnyereségesebb cége maradt - mondta Várdy Zoltán. A növekedés fő forrásaként a szponzorációt és az üzletfejlesztési tevékenységet nevezte meg, példaként a Megasztár-t említette, amelynek bevételei kétharmad részben már a nem hagyományos forrásokból származtak.

Ugyanakkor a bevételek 85 százalékát adó reklámok növekedése picivel az össz-bevételbővülés alatt maradt - jegyezte meg a vezérigazgató.

Várdy Zoltán szerint az idei év első három hónapjában "jó úton, a tervek szerint haladnak" a cég ügyei, részleteket azonban nem közölt, és az idei bevételekkel kapcsolatos becslésektől is elzárkózott.

Hasonlóan nyilatkozott Patrick Tillieux, a ProSiebenSat.1 csoport ügyvezető igazgatója is. "Igen, a piacok csökkenni fognak, de hogy mennyivel, azzal kapcsolatban nem szeretnék spekulációkba bocsátkozni" - mondta.