Vágólapra másolva!
Ésszerű keretek közé kell szorítani a kockázatvállalást azoknál a cégeknél, amelyek összeomlása veszélyt jelenthet a pénzügyi rendszerre - idézi a Bloomberg Timothy Geithnert, az Egyesült Államok pénzügyminiszterét.
Vágólapra másolva!

Az amerikai pénzügyminiszter a Fehér Ház pénzügyi bizottsága előtt úgy nyilatkozott, hogy a pénzügyi szabályozórendszer átvizsgálásra szorul, mivel az eddigi szisztéma nem volt képes megzabolázni az AIG biztosítótársaság mellett több olyan céget, ami a pénzügyi rendszernek súlyos sérüléseket okozott.

"Minden olyan intézményt és piacot tüzetes ellenőrzésnek alá vennénk, amelyek rendszerszintű kockázatot hordoznak magukban. Az ellenőrzés kiterjed a kockázatvállalás ésszerűségére is" - mondta Geithner, hozzátéve: "olyan szabályokban kell megállapodni, amelyek nem csak az önálló intézményeket védik meg, hanem az egész rendszer stabilitását garantálják"

Timothy Geithner nem kisebb hatalmat kér, mint hogy az összes "gyanús kockázattal" bíró céget a minisztérium közvetlenül irányíthassa.