Távozik a Magyar Telekomtól Simó György

Vágólapra másolva!
Március 31-i hatállyal - közös megegyezéssel - megválik posztjától Simó György a Magyar Telekom új üzleti területekért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese, az [origo] egyik alapítója. Posztját Pataki Róbert, a vállalatcsoport stratégiai igazgatója veszi át.
Vágólapra másolva!

Simó György több mint tíz évet töltött a Magyar Telekom Csoportnál, ez idő alatt több vezető pozíciót töltött be. Kulcsszerepet játszott a magyar internetpiac legnagyobb vállalatának létrehozásában: az [origo] mellett tevékeny részese volt olyan, ma már milliók által használt szolgáltatások sikerre vitelének is, mint a Freemail és az iWiW. Vállalatvezetőként a T-Online Magyarország, majd a Magyar Telekom vezetékes üzletágának vezetőjeként irányította a Magyar Telekom szélessávú szolgáltatásainak stratégiáját. Munkája elismeréseként Simó György számos szakmai díjban, továbbá a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

"Simó György több mint tíz évig dolgozott velünk, ezalatt vezetői munkájával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Telekom piacvezető internet- és szélessávú szolgáltató legyen, és az újrapozícionálás során távközlési cégből tartalomszolgáltató és médiavállalattá váljon. További pályáján sok sikert kívánok neki!" - méltatta a távozó szakembert Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Simó posztját a Magyar Telekomban Pataki Róbert, a cégcsoport stratégiai igazgatója veszi át, jelenlegi feladatainak megtartása mellett; egyúttal a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz. Pataki 2006. óta dolgozik a Magyar Telekomnál, korábban tíz éven át a telekommunikációs iparági stratégiai tanácsadással foglalkozott az Accenture és az A.T. Karney tanácsadócégeknél.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.