Tízmilliárd euró hitelt vett fel a Porsche

Vágólapra másolva!
A Porsche Automobil Holding SE (Stuttgart) tízmilliárd eurónyi hitelkeretről kötött szerződést, amellyel ezzel megegyező nagyságú korábbi hitelét kívánja kiváltani. A keret-megállapodás annak lehetőségét is biztosítja a Porsche számára, hogy e volument az elkövetkező hetek során 12,5 milliárd euróra bővítse.
Vágólapra másolva!

Az időközben rendkívül nehézzé vált világgazdasági környezet, illetve a kötvénypiaci nehézségek következtében a bankok szélesebb körű adósvizsgálatokat végeznek, ami ez esetben is jelentős többletidőt igényelt. Mindemellett az új hitelező konzorcium tagjai között olyan bankok is szerepelnek, amelyekkel a Porsche eddig még nem állt hitelkapcsolatban - áll a Porsche közleményében.

Az új hitelállományt ugyanis egy 15 bankot tömörítő konzorcium biztosítja, ezek a Barclays Capital, a Commerzbank, az LBBW, a Deutsche Bank, a UBS, a Credit Suisse, a Santander, a BayernLB, a BNP Paribas, a Calyon, az UniCredit/HVB, a Helaba, az Intesa, a WestLB és a DZ-Bank.

A megállapodás a szokásos piaci feltételek mellett két, 12 havi futamidővel folyósított hitelrészletről szól, amelyek közül egy 6,7 milliárd eurós tétel egy évvel meghosszabbítható. A Porsche szándékai szerint a hitelkeret kisebbik részletét rövid időn belül visszafizeti, bonitásvizsgálatát pedig olyan hitelminősítő intézetekkel kívánja végeztetni, amelyek eredményei már 2009. májusban rendelkezésre állnak.