Új elnökhelyettes az adóhivatalnál

Vágólapra másolva!
A pénzügyminiszter Jacsó Tamást nevezte ki az APEH informatikai elnökhelyettesévé.
Vágólapra másolva!

Jacsó Tamás 40 éves villamos üzemmérnök, számítástechnikai folyamatszervező. 1992 - 1999 között az APEH szoftverfejlesztője volt, majd 1999-től 2009-ig a Pillér Pénzügyi és Számítástechnikai Kft.-nél különböző vezetői megbízásokban dolgozott, utoljára fejlesztési igazgatóként.

Oláh Istvánt, az APEH korábbi informatikai elnökhelyettesét február végén kérték fel arra, hogy legyen az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető állami tulajdonú Kopint-Datorg Zrt vezérigazgatója, s így az APEH informatikai elnökhelyettesi posztja megüresedett.

Az informatikai elnökhelyettesi posztra a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) útján nyílt és országos pályázatot hirdetett az adóhatóság. A meghirdetett informatikai elnökhelyettesi pozícióra 7 érvényes pályázat érkezett, melyből előzetes szűrést követően 5 szakembert javasolt a KSZK a munkáltatói jogkör gyakorlója részére személyes interjúra.

Az APEH elnöke a szakmai múltja, a pályázati eljárás során nyújtott teljesítménye, valamint az adóhivatali informatikai ismeretei alapján Jacsó Tamást javasolta a pénzügyminiszter részére elnökhelyettessé történő kinevezésre.