Új vezérigazgató a Concordia élén

Vágólapra másolva!
Tömör László lett a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. új vezérigazgatója, miután a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács megválasztotta a társaság élére - közölte kedden Száraz Gábor, az NVT szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény ismerteti, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács még január 27-én írt ki pályázatot a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatói pozíciójának betöltésére. A 30 napos pályázati határidőre 4 jelölt adta be pályázati anyagát.

A közlemény emlékeztet: a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. szolgáltatásaival fontos szerepet tölt be a mezőgazdaság piaci viszonyok között való működését illetően, elsősorban a modern agrárpiaci környezet jogi és financiális struktúrájának megvalósításában. A társaság által kibocsátott közraktári jegyek jelentős szerepet játszanak a mezőgazdasági kereskedelemben. A Concordia országos lefedettségű saját tárolókapacitásával pedig meghatározó szereplő az úgynevezett művi közraktározás piacán.

Tömör László több évtizedes gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező szakember. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem végezte. Szakmai pályafutása során tapasztalatokat szerzett a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumban, 2003-tól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet egyik vezetőjeként, 2004-től elnökeként dolgozott. Tavaly óta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárgazdasági ügyvezető igazgatója, majd igazgatója.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elvárja az új vezérigazgatótól a társaság nyereségességének megőrzését, javítását, piaci részesedésének növelését és a magyar agrárgazdaság szereplőinek támogatását - tartalmazza a közlemény.