Emelkedik az autópálya-matricák ára

Vágólapra másolva!
A nyári turisztikai időszak kezdetével, május elsején 1170 forintról 1530 forintra emelkedik a négynapos autópálya-matricák ára, a magasabb árak 2009. szeptember 30-ig maradnak érvényben - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) szerdán.
Vágólapra másolva!

Az áremelés az úgynevezett virtuális matricavásárlási lehetőségekre is vonatkozik (internet, SMS, telefonhívás, mobiltelefon plusz bankkártya), és a motoros e-matricákat is érinti. A kétkerekű járművek tulajdonosai 2008. január 1-jétől fél áron vásárolhatják meg a D1 kategóriás négynapos e-matricát, amely május 1-jétől 585 forint helyett 765 forintba kerül.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően az autósok 2009 nyarán is a teljes magyarországi autópálya-hálózaton és a díjas főútvonalakon számíthatnak ellenőrzésre - hívja fel a figyelmet a közlemény. A díjköteles autópálya-szakaszokat csak érvényes e-matricával lehet igénybe venni, tehát azt már a pályára való felhajtás előtt meg kell vásárolni.

Az e-matricát személyesen vásárlók az aláírásukkal, az SMS-ben vásárlók pedig a válaszüzenetükkel igazolják az adatok (rendszám, díjkategória, érvényesség kezdete) hitelességét.