Kihívója akadt a Botoxnak

Vágólapra másolva!
Versenytársa akadt a Botoxnak a ráncok kisimításáért folytatott küzdelemben Nestle és L'Oreal által közösen piacra dobott új Azzalure szerepében.
Vágólapra másolva!

Francois Fournier az Azzalura projektjének vezetője bejelentett, hogy az új szer és az ahhoz kapcsolódó eljárás pár nap múlva elérhető lesz Nagy-Britanniában, majd Franciaországban és később (2009 végére) már egész Európában is.

Mióta a kilencvenes években elérhető vált, a Botoxnak nem akadt igazi konkurenciája a saját világpiaci szegmensében, ahol 83 százalékos részesedést és 1,3 milliárd dolláros forgalmat ért el előző évben - írta meg a Bloomberg.

Az Azzalure formájában nagyon hasonló a Botoxhoz. Szintén egy injekciós kezelésről van szó, ami a ráncokat okozó izmok ellazulását okozza és a szépségipari hasznosítása előtt eredetileg izompanaszok kezelésére használták. Fournier hangsúlyozta, hogy az új eljárás pontosabb és biztonságosabb, mint a rivális Botoxé.

Elemzők szerint az "esztétikai beavatkozások" piaca 5 milliárd eurónyi forgalmat bonyolított le előző évben, így természetes, hogy az Azzalure gyártói megpróbálnak részesedést szerezni benne. Nestle és L'Oreal a maguk részéről ezt hosszú távú befektetésnek tekintik, ugyanis a piac évi 13 százalékos növekedést várják 2012-ig.