Bontják az üvegtörőt Tatabányán

Vágólapra másolva!
Megkezdik az Avermann-Holvex Kft. tatabányai üvegfeldolgozó üzemének bontását pénteken, miután a környékbeli lakók panaszai miatt az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. felbontotta bérleti szerződését a társasággal - tájékoztatott a zrt. vezetője csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Molnár Lászlóné hozzátette: az Avermann-Holvex az engedélyeknek megfelelően működött az AVE felsőgallai telephelyén, ám a cég vezetősége úgy döntött, hogy az ingatlant a lakossági igényeknek megfelelően hasznosítja.

A szerződésbontást az tette lehetővé, hogy a tatabányai önkormányzat márciusban egy másik területet ajánlott fel az AVE-nak a 20 ezer négyzetméteres telephelyért cserébe.

Igaz, az Avermann-Holvex nem költözik oda: Budapesten folytatja tevékenységét, az AVE Tatabánya saját gyűjtésű üveghulladékát is oda szállítja majd. Az, hogy milyen céllal hasznosítja majd a cég az önkormányzattól kapott új területet, legkorábban tavasszal dől el - közölte Molnár Lászlóné.

A családi házak közvetlen közelében található területen - amely a módosított besorolásnak köszönhetően a város egyik potenciális lakóterületévé vált -, ezentúl nem folytatható ipari tevékenység - tájékoztatott Fenyvesi Béla önkormányzati képviselő (Tatabányai Független Védegylet), aki korábban kezdeményezte, most pedig üdvözölte az üzem bezárását.

Hollenda László, az üvegfeldolgozó ügyvezető igazgatója szerint kényszerből költöztek, ezért meg szeretnének állapodni a tatabányai önkormányzattal az iparűzési adó csökkentéséről.

Tatabányán évek óta panaszkodtak a környékbeli lakók az üvegtörő üzemre a tehergépkocsi forgalom, az utat borító üvegtörmelék és a zaj miatt, ám a hatóságok az ellenőrzések során nem találtak szabálytalanságot.