Kétszázmilliót fialt a Balaton Sound

Vágólapra másolva!
A szervezőknek szép nyereséget hozott az idei Balaton Sound. A rendezvény 200 millió forint nyereséget termelt, 50 százalékkal többet, mint tavaly.
Vágólapra másolva!

Tekintélyes bővülést ért el üzleti szempontból a Balaton Sound. A Sziget Kft. által Zamárdiban megrendezett négynapos rendezvény 200 millió forint felett plusszal zárt az idén, ez pedig 50 százalékkal haladja meg a tavalyi eredményt - közölte a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett econet.hu.

A tőzsdei társaság kizárólagos tulajdonosa a három legnagyobb magyarországi fesztivált szervező Sziget Kft.-ben 26 százalékos részesedéssel rendelkező Est Media Group (EMG) Kft.-nek. A külső tulajdonosok egyelőre még fennálló részesedése miatt a Balaton Souund 200 millió forintos nyereségének 50 százaléka járul majd hozzá a Sziget Kft. idei eredményességéhez.

A Balaton Sound és az egy héttel korábbi - 70 millió forintos pluszt termelő - Volt Fesztivál sikere bizonyítja, hogy az EMG jól tette, amikor átalakította a Sziget Kft. kivásárlását célzó 2007-ben indult tranzakciót. Az változtatással az EMG a két említett rendezvény jelenleg még külső tulajdonosoknál lévő 50 százalékát is bevonta a tranzakcióba.

A program sikeres zárása - a rendezvények működnek, az elvárt eredményességet hozzák - az econet.hu-nak és részvényeseinek 2013-ra azt jelentené, hogy egy jól működő, évi 3,5-4 milliárd forint árbevételt és 800 millió forint körüli EBITDA-t termelő vállalat 75 százalékát szerezte meg a tőzsdei cég.