Vágólapra másolva!
Az angol Lanebridge Investment Management (LIM) Ltd. ingatlan befektetési alap kivásárolta az Arena Plaza másik tulajdonosát, az Active Asset Investment Management (AAIM) céget, ezzel kizárólagos tulajdonosa lett a bevásárlóközpontnak - jelentette be Simon Smethurst, a Lanebridge befektetési igazgatója.
Vágólapra másolva!

A LIM 2007 végén vásárolta meg a bevásárlóközpont 50 százalékát, de a menedzsmentben csak a múlt év októberétől lett aktív. A második 50 százalékos rész megvásárlása az idén június 26-án zárult le - mondta Tim Doubladay, a Symmetry Arena Kft. igazgatója.

A vételárat, továbbá a várt hozamot a vevő ingatlan alap és az eladó cég bizalmasan kezelik, így arról nem adott számot az ingatlan alap befektetési igazgatója.

Simon Smethurst közölte: a LIM 51 százalékban az NM Rothschild and Sons Ltd. kereskedelmi bank tulajdona, a többi tulajdonos befektetési szakértő, napjainkban több mint 1 milliárd font értékű vagyont kezel az alap. A mostani tranzakció fő finanszírozója az MKB Bank volt.

Tavaly ősszel az Arena Plaza menedzsmentjébe, irányításába aktívan bekapcsolódott a LIM, az alap munkatársai főleg a marketingre helyezték a hangsúlyt. Ennek eredménye az lett, hogy idén júniusban a látogatók száma 25 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit, továbbá a bérlők 65-70 százaléka nyereség növekedésről számolt be.

Elhangzott a tájékoztatón, hogy az Arena Plaza 66 ezer négyzetméternyi területének 97,5 százalékát adták ki, a 200 üzletből 13-nak nincs bérlője. Az átlagos bérleti díj 26,5 euró, havonta és négyzetméterenként.