Mostantól cipőket is árul az Amazon

Vágólapra másolva!
Tovább bővíti szolgáltatásait az Amazon.com. Az eredetileg csak könyveket áruló internetes áruház mára jelentősen bővítette szolgáltatásait, foglalkozik már zenével és filmekkel is többek közt, most pedig már a cipőket is lehet rendelni tőle.
Vágólapra másolva!

Nagyjábl 928 millió dollár. Ennyibe került az Amazonnak felvásárolnia a Zappos.com oldalt, ami az interneten keresztül értékesített cipőket. A Zappos elkötelezett vásárlói körrel rendelkezik (hála a kedvező szállítási feltételeinek és képzett ügyfélszolgálatuknak), 1 milliárd dollárnyi forgalma volt előző évben, tehát minden szempontból jó vételnek számít.

Az Amazonnak siker és bukás is az ügylet egyszerre. Siker, mer ígérete alapján nem avatkozik bele a Zappos eddigi működési szabályzatába, de bukás, mert a felvásárlással a cég elismerte, hogy saját oldala, amit 2007-ben hozott létre cipők értékesítésére, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - írta meg a Reuters.

"Nagy részt azért érdeklődik irántunk az Amazon, mert elismerik az üzleti kultúránk, az alkalmazottaink és a márkánk értékét. Az a kívánságuk, hogy mi tovább növekedjünk és fejlesszük az üzleti kultúránkat, amiből talán egy kicsi rájuk is átragad" - mondta Tony Hsieh a Zappos vezérigazgatója.

Az előző évben a Zapposnak 625 millió dolláros bevétele volt és 40 millió dolláros profitja. A mostani felvásárlás szeptemberre fog befejeződni és mindkét cég vezetői gárdája érintetlen marad, a Zappos továbbra is független vállalatként tud majd üzemelni.