Új gyártócsarnokot épít Polgárdiban a Gebotech

Vágólapra másolva!
Az év második felében új márkát vezet be a piacra a kazángyártással foglalkozó Gebotech Ipari és Szolgáltató Kft. Jelenleg a tervezés zajlik a cég polgárdi üzemében, ahol 2010-ben új gyártócsarnokot is építenek.
Vágólapra másolva!

"Jelenleg száz százalékban külföldi értékesítésre gyártjuk a kazánok egyik alkotóelemét, a belső részt, amelyet Ausztriában burkolattal és elektronikával egészítenek ki" - mondta el a társaság ügyvezetője, Gelencsér Ferenc.

Az év második felében saját márkanévvel, komplett kazánokkal jelennek meg a piacon. Gelencsér Ferenc közölte: a magyar családi tulajdonban lévő társaság 1997 óta gyárt a Fejér megyei városban fa- és pellettüzelésű kazánbelsőket, melyek közül a kisebbeket háztartásokban, a nagyobbakat hotelekben és hűtőházakban használják. Fő céljuk, hogy a magyar piacon most még drágának számító, megújuló energiafelhasználású kazánokat elérhető áron tudják kínálni.

A cégtulajdonosok prognózisa szerint az új fejlesztés eredményeként idén kis mértékben sikerül meghaladni a tavalyi, 500 millió forintos árbevételt.

A céget 1993-ban alapították, működését egy garázsban kezdte meg. Polgárdiba 1995-ben költöztek, ahol 1100 négyzetméteres üzemcsarnokban 1997-ben kezdték meg a kazánok szériagyártását. A tevékenységi kör később korlátok, állványok, tartályok, továbbá csarnok- és gépszerkezetek gyártásával bővült.

A tulajdonosok 2004-ben Lovasberényben egy új telephelyet nyitottak. A vállalat 45 munkavállalót foglalkoztat - közölte az ügyvezető.