Kétezer munkahelyet hozhat a zalai LCD-gyár

Vágólapra másolva!
LCD-kijelzőket gyártó üzemet alapítana Zala megyében egy vállalkozás. A beruházás kétezer munkahelyet hozhat létre teljes kapacitás mellett - írja a Zalai Hírlap.
Vágólapra másolva!

A beruházást szervező Ketrax Hungary Kft. ügyvezetője, Krajczár Jenő beszámolt a lapnak, hogy a folyamat az előkészítésnél tart, négy lehetséges ipari parkot mértek fel Nagykanizsa és Zalaegerszeg térségében, ahol felvették a kapcsolatot a helyi önkormányzatokkal.

A cég tárgyalásban van a koreai NexDisplay nevű céggel, amely technológiát adna kutatás-fejlesztési joggal, valamint gépsorokat telepítéssel. A betanításhoz szükséges személyzetet is a koreai partner adná.

A gyár kapacitása havi 700 000 LCD-kijelző lehet, a termékek 40 százalékát pedig már most is el lehetne helyezni a piacon és ebben a Nokia igény nincs benne. A termelés beindításához szükséges szakképzett munkaerő a teljes két harmada kell legyen. Az induláshoz még szükséges egy engedély, mivel a 15 millió eurót meghaladó beruházáshoz egyedi kormánydöntés kell.

A beruházás finanszírozása több oldalról történne: uniós pénzekre és magánbefektetőkre is számítanak. A kormány részéről egyelőre az ígéret stádiumánál tart az ügy. Felvették a kapcsolatot a Nemzeti és Gazdasági Minisztériummal, s a szaktárca az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség hatáskörébe utalta - írja a Zalai Hírlap.