Beszállhat a Mercedes a Brawn GP-be

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz tulajdonosként beszállhat a Brawn GP forma 1-es csapatba - értesült a londoni Daily Telegraph.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, hogy a német autógyártó cég ezzel bővítené aurósporti érdekeltségeit, a társaság ugyanis már most is 40 százalékos tulajdonosa a McLaren istállónak.

A Mercedesnél állítólag az is felmerült, hogy a cég teljesen kiszállna Lewis Hamilton csapatából, de a jelenlegi állás szerint a McLaren-együttműködés egyelőre nincs veszélyben.

A Mercedes-Benz Motorsport szóvivője a lapnak tagadta, hogy a cég teljesen felvásárolná a Brawnt, de azt nem zárta ki, hogy a Mercedes részesedést venne az istállóban, amit már most is ellát motorokkal.

Augusztus elején a Brawn első embere, Nick Fry még azt mondta, hogy nincs tudomása arról, hogy a Mercedes bevásárolná magát a csapatba, de azt is kifejtette, hogy a kövekező három évre biztosított a csapat finanszírozása. A csapatvezető azt azonban nem árulta el, hogy milyen cégek állnának a csapat mögé.

Amennyiben a Mercedes az egyik támogató, az érdekes fordulatot jelenthetne, a cég tulajdonosa,a Daimler ugyanis 1,51 milliárd dolláros veszteséget jelentett a második negyedévre, és az egyik igazgatósági tag, Helmut Lense fel is vetette, hogy véget kellene vetni a költséges F1-kalandnak.

A nagy gyártók közül a Honda elhagyta a versenyt, és a BMW is hasonlóan nyilatkozott. A Mercedes jövőre a fenti istállókon kívül a Force Indiának is motorokat szállíthat, és állítólag a Red Bull csapattal is ilyen témájú tárgyalásokat folytat, így összesen négy istállóval lehet majd kapcsolatban.